Ekipa


Učitelji plesnih tečajev

 

Maša Prašnikar (salsa)

Maša je osem let tekmovala v latinsko-ameriških in standardnih plesih. Nato jo je pot zanesla v krog plesalcev salse in leta 2004 se je udeležila Svetovnega prvenstva v salsi, ki se je odvijalo na Sardiniji. Zatem je spoznala moža Domna, ki salso pleše že več let. Skupaj plešeta od začetka leta 2005 in odločila sta se, da svojo ljubezen in znanje salse preneseta tudi na druge.
  

Martina Gojkošek (salsa, salsa On2, ladies salsa, show skupine)

Prve salsa korake je naredila pred približno šestimi leti. Od takrat je nabirala plesno znanje doma, predvsem pa na kongresih v tujini (Velika Britanija, Nemčija, Bolgarija, Hrvaška, Švedska), ter plesala v številnih plesnih skupinah. Kot plesalka in koreografinja je sodelovala v mariborski skupini El Movimiento, plesala je v ljubljanski salsa skupini Duende Dance Company pod vodstvom Andree Stewart ter berlinski plesni skupini Salsa Rubia Dancers pod vodstvom Charlotte Morgenrot Rubia. Najbolj ponosna je na nastope na Hrvaškem, v Londonu ter v Berlinu. Kot učiteljica salse je aktivna že več let, poučevala je tudi v Nemčiji. V tujini se je Martina navdušila predvsem nad newyorškim stilom salse, ki ga z navdušenjem širi tudi v Sloveniji. Martina je koreografinja in trenerka ženske salsa plesne skupine SAOCO, ki se je pojavila že na mnogih domačih dogodkih ter salsa festivalih v tujini. Martina je prav tako pripravila koreografijo za PRVI SLOVENSKI SALSA BOOTCAMP v februarju 2014 ter vodi skupino KAREL FLORES TEAM SLOVENIA.


Aleš Bečič (salsa)

Aleš se je prvič srečal s salso na velikem salsakoncertu Cubisma. Tam je pokazal svojo neverjetno plesno spretnost in v trenutku osvojil vse prikazane plesne korake. Največje navdušenje pa je doživel na Salsa Power festivalu, kjer ga je Luis Vazquez šokiral s svojim stilom plesa in načinom učenja. Navdušenje je bilo tako veliko, da je sklenil, da tudi sam postane učitelj. Njegova strast do salse se ne čuti le na plesišču in njegovih tečajih, temveč Aleš s svojo energijo prevzame plesalce tudi kot salsa DJ.

 

David Vehovec (salsa in salsa On2)

David se je v osnovni šoli srečal s hip hopom, kasneje pa se je usmeril v tekmovalne standardne in latinsko-ameriške plese. Treniral je pod vodstvom ene najbolj uspešnih slovenskih plesalk Katarine Venturini, v svoji kategoriji pa je na tekmovanjih v Sloveniji redno dosegal prvo mesto. Po zaključku tekmovalne kariere se je posvetil poučevanju otroških in družabnih plesov, v tem času pa je spoznal salso. Najprej jo je spoznaval predvsem na zabavah, kmalu pa je znanje začel nabirati pri svetovno priznanih učiteljih na kongresih po Evropi (Velika Britanija, Švedska, Nemčija, Bolgarija, Hrvaška,…). Poleg poučevanja salse tako na tečajih kot tudi na salsa kongresih v Sloveniji je redno nastopal kot član plesnih skupin Duende Dance Company, Caliente in El Movimiento, v katerih je deloval tudi kot koreograf. Med svoje večje uspehe šteje nastop na festivalu London Latinfest, kjer je nastopal s skupino Duende Dance Company pod vodstvom Andree Stewart. David se je v sezoni 2010/2011 vključil v strokovno uposabljanje za pridobitev poklica učitelj plesa, ki ga organizira Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije in Ministrstvom za šolstvo in šport. Je tudi pogojni član Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije. Večino sezone 2013/2014 je David preživel v New Yorku, kjer se je 8 mesecev intenzivni plesno izpopolnjeval na Broadway Dance Centru (kjer je tudi diplomiral) ter pri največjih mojstrih salse on2, kot sta Eddie Torres in Frankie Martinez.


Grega Čufer (salsa)

Grega je strastni plesalec salse in že od nekdaj zaljubljen v ples! Ko smo ga vprašali, kaj ples predstavlja zanj, je povedal: »Ples je zame neverjetna strast; tisto, kar da mojemu življenju okus, vonj in barvo.« S salso se je prvič srečal z novim letom 2008 in se kmalu začel intenzivno izpopolnjevati, hodil k raznovrstnim učiteljem in salsa inštruktorjem ter se udeleževal mnogih salsa festivalov doma in v tujini, ki so po njegovem mnenju ena sama velika pozitivna energija! Že od mladih let se je pokazala njegova naravna žilica za poučevanje in podajanje znanja in to dela z velikim veseljem, zaradi česar so njegovi tečaji polni dobre energije kot tudi novega znanja in figur.  Grega tudi rad s plesalci deli svoje zlato načelo: "Prilagajajte se svojim plesalkam. Na ta način boste postali neverjetni plesalci, ki niti enega plesa ne boste sami povabili – vam obljubim! Se vidimo na tečaju!«Emir Zahirovič (salsa)

Emir je prve korake salse naredil pred štirimi leti in kmalu ga je popolnoma navdušila. Bil je prisoten na veliko zabavah, izobraževal pa se je tudi v tujini na salsa kongresih (Bolgarija, Nemčija, Poljska, Hrvaška, Turčija, Romunija, ...), kjer je spoznal tudi newyorški stil salse, ki ga širi tudi v Sloveniji. Poleg tega, da je učitelj, Emir velja za enega najbolj priljubljenih salsa DJev pri nas.

Katja Gartner Drofenik (salsa in ladies salsa)

Katjo ples amatersko spremlja že od malih nog, ko je plesala družabne plese, leta 2008 pa jo je zasvojila salsa in od takrat se izpopolnjuje na tem področju. Udeležuje se vseh večjih salsa festivalov doma in v tujini (Hrvaška, Nemčija, Turčija, Romunija,... ). Pred dvema letoma je spoznala tudi newyorški stil salse, ki jo je popolnoma navdušil. Poleg tega se še vedno rada zavrti tudi v ritmih latinsko-ameriških in standardnih plesov, ter v vse bolj priljubljenih sensual plesih. In v preteklem letu je Katja postala zelo priljubljena tudi kot DJka na sensual zabavah, kjer plesalce navdušuje s svojim izborom kizombe, bachate in zouka. Pravi, da je ples njeno življenje in bi to strast rada delila tudi z drugimi.
Ana Belac (salsa)

Ana je svojo plesno pot začela pri 14-ih letih z jazz baletom. Nekaj let kasneje so jo povsem navdušili latino ritmi in začela se je izobraževati na področju salse pri nas in na različnih festivalih v tujini. Plesala je pri plesni skupini Meneo in nastopala na različnih dogodkih v Sloveniji s salsa in reggaeton točkami. V tem času jo je Maša tudi že povabila k sodelovanju v Bubi. V času nekaj letnega bivanja v tujini se je potem tudi srečala z brazilskim zoukom in new yorškim stilom salse on 2, ki sta jo prevzela in se še naprej izobražuje na teh področjih. Pravi, da si življenja ne zna predstavljati brez plesa, zato to navdušenje preko poučevanja rada deli naprej.Vesna Šošter (družabni ples)

Vesna je bila zelo hiperaktiven otrok, zato so jo starši vpisali v vse mogoče tečaje, a so kmalu odpadli vsi; na sporedu je vsak dan ostal le še ples. Že od 10. leta naprej je tekmovala v latinskoameriških in standardnih plesih, pri 16 letih je skupaj s soplesalcem Tomažem Vratarjem prvič postala državna prvakinja v kombinaciji desetih plesov. Skupaj sta osvojila tudi 5. mesto na svetovnem prvenstvu v standardnih plesih ter se uvrstila v reprezentanco Slovenije, ki sta jo uspešno zastopala tudi na ostalih mednarodnih, svetovnih in evropskih prvenstvih. Kasneje se je posvetila študiju matematike, ples pa ostaja njena sprostitev, rekreacija in užitek. Z veseljem predaja znanje vsem, ki bi se radi naučili uporabnih in sodobnih družabnih plesov.Leja Potočnik (reggaeton in tease dance)

Leja se je s plesom prvič srečala v vrtcu, ko je z občudovanjem gledala plesalce pri takrat najbolj "vročem" plesu, Dirty dancing. Nekaj let kasneje je s plesnim partnerjem že pobirala odličja na tekmovanjih v latinsko ameriških in standardnih plesih, vendar je bila njena plesna pot prekinjena zaradi poškodbe. Želja po plesu nikoli ni zamrla in naslednja priložnost se je pojavila šele po srednji šoli, ko je v priznani plesni šoli plesala jazz balet ves čas študija. Največ znanja iz jazz baleta pa je pridobila v Londonu, v plesni šoli Pineapple, kjer je plesala eno leto. Po povratku v Slovenijo se je preizkusila še v reggaetonu. Že takoj na prvi uri je ugotovila, da je to ples, njej pisan na kožo in tri leta kasneje je pričela s poučevanjem le-tega. V Bubi poučuje REGGAETON in TEASE DANCE, s slednjo plesno skupino zelo nadarjenih tečajnic pa so tudi že nastopile na mnogih dogodkih.
Vita Kontič (trebušni plesi)

Plesni uvod je doživela v zgodnjem otroštvu, ko se je navdušila nad ritmično gimnastiko. Nato jo je za pet let premamilo umetnostno drsanje, najstniška in študentska leta pa ji je popestril jazz balet, ki se mu je predajala več kot desetletje. Pred šestimi leti jo je prijateljica prepričala, da se udeleži intenzivnega tečaja trebušnega plesa (prav v Bubi!) – bolj za družbo, kot zares. A očitno ni šlo le za popestritev poletnih počitnic, saj jo je mističnost orienta kmalu zapeljala in postala del njenega vsakdana. Poleg rednih tečajev se udeležuje delavnic mojstric in mojstrov trebušnega plesa iz Egipta, Turčije, Rusije, ZDA, Francije, Madžarske, Češke, Srbije, Slovenije … in pridobljeno znanje, skupaj s soplesalkami iz Skupine Lajali, predstavlja na odrih priznanih mednarodnih festivalov. Orientalski zvoki so jo pospremili celo v srednji vek, saj z nastopi trebušnega plesa bogati program uprizoritev turških osvajanj. Zadnja leta pa se ob vsem tem spogleduje še s salso … Na kratko: (njeno) življenje je ples!Ekipa vaditeljev skupinskih vadb

Janja Klobasa (aerobika in pilates)

Janja je velika radovednica. Vedno želi poizkusit kaj novega, in prav želja po novem izzivu jo je pripeljala do vodenja aerobike. Sprva je aerobiko samo obiskovala, nato pa se je odločila, da tudi sama naredi tečaj pri FZS. Leto za tem  je svoje znanje nadgradila še z izpitom vaditelja pilatesa. Kot vaditeljica neizmerno uživa, saj vodenje zahteva veliko domišljije, novih idej, znanja, kar venomer predstavlja izziv, hkrati pa človeka bogati. Šport je že od nekdaj zelo pomemben del njenega življenja. Meni, da kakršna koli oblika gibanja človeka osrečuje in mu daje energijo za premagovanje ovir in doseganje ciljev ter sanj.


Suzana Rahija (BodyRock)

Svojo športno pot je začela pri petnajstih letih na Hrvaškem, ko je začela plesati hip hop, kateremu se še danes veliko posveča. Znanje je pridobila na delavnicah najboljših svetovnih plesalcev, doma in v tujini. Ljubezen do plesa jo je peljala tako daleč, da se je ravno zaradi plesa preselila v Slovenijo.
Leta 2012 se je odločila narediti nekaj več za svoje telo ter začela vaditi po edinstvenih vajah Bodyrock, katere zahtevajo veliko discipline in vztrajnosti. Polna energije in motivacije, vas bo Suzana pripeljala do želenega cilja, saj pravi, da boste skupaj z definirano postavo dočakali poletje.Katarina Supan (pilates Senior)

S pilatesom je seznanjena že deset let. Sprva kot vadeča, od leta 2009 pa kot vaditeljica. Tovrstna vadba jo je takoj navdušila. Omogoča povečanje gibljivosti, ravnotežja in izboljšuje mišični tonus. Poleg vsega naštetega pa je tudi odličen način sprostitve. Za svoje stranke vedno poskrbi, da dobijo vse našteto. Pravi, da je največja nagrada pri njenem delu takrat, kadar so stranke zadovoljne, kadar same pri sebi opazijo spremembe ter pohvalijo njen način vodenja. Katarina izredno uživa v svojem delu zato se vedno maksimalno potrudi, da se med uro ustvari pozitivna atmosfera in da se vsaka stranka poglobi vase, doseže svoj potencial in se na koncu ure nagradi z relaksacijo in umirjenim umom.
Karmen Per (pilates nosečnice in pilates)

Šport je zasedal večji del njenega prostega časa že odkar pomni. S tremi leti je Karmen začela s svojimi prvimi plesnimi koraki, ki so jo privedli do jazz baleta, kjer je s formacijami dolga leta tudi tekmovala in bila uspešna tako na državnem kot svetovnem prvenstvu. Zaradi pomanjkanja časa za druženje s prijatelji in posvečanju drugim dejavnostim, se je tekmovanju odpovedala in se  rekreativno začela ukvarjati s plezanjem in plesanjem stepa. Zaradi starih poškodb se je obupana skoraj morala odpovedati njeni strasti do športa, a jo je na srečo pred šestimi leti rešila kolegica z idejo, da se pridruži pilatesu. V enem letu jo je pilates tako navdušil, da se je odločila za opravljanje voditeljskega tečaja. Pilates jo je tako spremljal tudi med nosečnostjo, kar je močno pomagalo k hitremu »okrevanju« in da si je lahko zelo kmalu nazaj oblekla "ta dobre" hlače :). Na podlagi svojih izkušenj in predlogih izkušenih vaditeljev vadbe za nosečnice, se je odločila tudi za to stroko. Pri vsem tem je Karmen najbolj všeč to, da lahko svoje znanje in izkušnje deliš z vadečimi in postaneš prav zasvojen z občutki, ki jih doživiš ko vidiš vadeče, kako zadovoljno in z nasmejanimi obrazi zapuščajo dvorano.
Nataša Kopač (pilates nosečnice)

Je nasmejana, energična in vedoželjna oseba, ki obožuje dobro družbo, zabavo in potovanja. Po izobrazbi je diplomirana fizioterapevtka, poleg tega pa se še preizkuša v študiju farmacije. Že tekom študija fizioterapije se je najbolj navdušila nad tematiko varovanja zdravja žensk, predvsem v nosečnosti in po porodu, ter nad stabilizacijsko vadbo za hrbtenico in medenico. V Bubi vodi uvajalno uro pilatsa za nosečnice, ker vsem nosečnicam in trenutnim mamicam želi, da bi se na to obdobje tako fizično, kot psihično dobro pripravile in da bi v njem maksimalno uživale.Vesna Cajnkar (pilates)

S pilatesom sta z Vesno postala nerazdružljiva v mariborski Plesni izbi in zanjo je bil na začetku le odličen pomočnik za doseganje preciznosti, vzdržljivosti in moči giba v koreogrfijah Moderna in Hortona, Vesni najbližjih plesnih zvrsteh. Žal se je plesna kariera umaknila študijski, vendar je pilates ostal stalnica v Vesninem življenju. Z razumevanjem pilatesa kot vsestranske tehnike dojemanja in samonadzora telesa, je prišla tudi želja po učenju te čudovite vadbe. Kot vaditeljica si želi, da vsak odkrije svoje meje in jih z vsako nadaljno vadbo razširi in nadgradi. Ker pa Vesna ni človek ene knjige, se tako formalno kot neformalno izobražuje na področju joge, taichija, aerobike, ezoterike, meditacije, alpinizma in ostalega, kjer človek združuje telo in duha.


Julija Fux (pilates in pilates nosečnice)

Je pozitivna in vesela oseba, ki se pogumno loti vsakega izziva. Že od mladosti se ukvarja z različnimi športi, od košarke, teka, aerobike do gorskega kolesarjenja in bordanja. Po poklicu je inžinir geologije, s čimer uspešno združuje svojo poklicno pot in ljubezen do gibanja in narave. Leta 2005 se je prvič spoznala s pilates vadbo in ugotovila, da ji zaradi svoje edinstvenosti ponuja tisto česar pri ostalih športih v tolikšni meri ni našla: koncentracijo, kontrolo in zavedanje telesa. Na podlagi svojih pozitivnih izkušenj s pilatesom se je odločila za opravljanje inštruktorskega tečaja ter postala del ekipe The Pilates Coach inštruktorjev. Vabi vas, da se vadbe udeležite in se tudi vi pustite navdušiti.
Kristjan Meserko (pilates)

Kristjana so v kariero inštruktorja čisto po slučaju popeljali prijatelji in znanci, ki so potrebovali pomoč pri poučevanju. Tako je začel z izobraževanji in poučevanjem na področju zdrave hrbtenice in pilatesa in kmalu ugotovil, da je to poklic, ki si ga želi opravljati. Že od mladosti se rekreacijsko ukvarja z individualnimi športi, vendar pa je deljenje znanja in zadovoljstvo strank tisto, kar ga vodi v nove izzive. Tako se je odločil svoje znanje širiti še na področju osebnega trenerstva in sedaj z veliko mero predanosti svojim tečajnikom pomaga dosegati nove, višje cilje.

Juan Angeles (Zumba)

Juan pravi, da pleše že odkar je bil v maternici. Odraščal in živel je v Rimacu - v Peruju, ki je ze od nekdaj poznan po salsi. Glasba se mu pravzaprav pretaka po žilah, saj so bili že njegovi stari starši glasbeniki, ki so folkloro Peruja prenesli po celotni Južni Ameriki. Od malega so Juana zanimali predvsem afro-perujski in afro-brazilski ritmi, zato se je tudi naučil disciplin, kot so "lando", "zapateo", "festejo", "negroide", itd. Udeleževal se je tudi tekmovanj v afro plesih v Ekvadorju, Braziliji, Columbiji. Juan med drugim igra tudi kitaro in "cajon negro" (tipično Perujsko tolkalo). Pravi, da je Zumba zanj popolna oblika vadbe, saj z njo ohranjamo svojo formo, vključuje pa tudi ples in glasbo. Enostavno rečeno - "Zumba es una fiesta...nuestra fiesta!"- "Zumba je zabava, naša zabava!"
Kaja Kramar (Zumba)

Kaja je vse življenje močno povezana z glasbo. Končala je nižjo baletno šolo in nižjo glasbeno šolo za klavir. Plesala je jazz balet v Kazini in orientalske plese pri Evi Stramšek. Že nekaj časa uči v plesni šoli, zraven študira solopetje na konzervatoriju na Dunaju in pravo na Evropski pravni fakulteti. Zumbo je odkrila po naključju in zasvojila jo je s kombinacijo enostavnih plesnih korakov in ritmom glasbe, ob katerih preprosto mora zaplesati. V tujini je opravila licenco za zumbo in od takrat naprej je postala del njenega vsakdana. Njena vadba v Bubi slovi kot energična in zabavna.

Kelly Garcia (Zumba)
 Vodstvo in sodelavci


V našem Športno-plesnem centru vas ob prihodu pričaka prijazno osebje, ki vam posreduje vse želene informacije, vas na vašo željo popelje na ogled dvoran in ostalih prostorov centra, ter vam svetuje pri izbiri plesnih ali vadbenih programov.

Maša Prašnikar, direktorica podjetja Meida d.o.o.

Gonilna sila pri vsakodnevnem vodenju Bube in občasnih družabno-plesnih dogodkih. Maša je na najboljši način združila svojo strast do plesa, ki ga je negovala kot uspešna tekmovalka v latinsko-ameriških plesih v srednji šoli in marketinško znanje, pridobljeno tako na Ekonomski fakulteti, kot tudi na mnogih delovnih mestih s prodajo v ospredju. Na "noge" je postavila trenutno najhitreje rastočo plesno šolo v Ljubljani, ki se lahko že v tako kratkem času obstoja pohvali z velikim številom članom in številnimi plesnimi in vadbenimi programi, kjer lahko vsak od najmlajšega do najstarejšega najde kaj zase. Zdrava zabava je njen moto, s katerim je navdušila vsakogar, ki prihaja k nam.

Špela Repovš, vodja centra

 

Leya Repovš, receptorka


Ela Repovš, receptorka


Aleks Klobučar, receptor


... in ostali, ki skrbijo da je naša Buba vedno zanimiva, lepa in polna energije.
 
Maša Prašnikar
 
Martina Gojkošek - salsa in ladies salsa, koreografinja in trenerka skupin SAOCO ter KAREL FLORES SLOVENIA
 
Aleš Bečič - salsa učitelj in salsa DJ
 
David Vehovec - salsa, salsa o2, body movement
 
Grega Čufer - salsa
 
Emir - salsa učitelj, salsa DJ
 
Katja Gartner Drofenik - salsa  in ladies salsa učiteljica, sensual DJ-ka
 
Ana Belac - salsa
 
Vesna Šošter - družabni ples
 
Leja Potočnik - reggaeton in tease danse učiteljica, koreografinja plesne skupine TEASE DANCE
 

Vika Kontič - trebušni ples

 
Janja Klobasa - aerobika in pilates
 
Suzana - bodyrock
 
Katarina Supan - pilates in pilates senior
 
Karmen Per - pilates, pilates za nosečnice
 
Nataša Kopač - pilates nosečnice
 
Vesna Cajnkar - pilates in joga
 
Julija - pilates
 
Kristjan - pilates
 
Juanito - Zumba
 
Kaja Kramar - Zumba
 
Kelly - Zumba
 
Ela - receptorka
 
Špela in Aleks :)
 
Leya - receptorka


Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON - PET: 16h - 21h
NED: 19h - 21h

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?