Bachata

Gre za zapeljiv in romantičen ples iz Dominikanske republike. Bachata je izredno čustven ples, kjer je opazno predvsem izrazito gibanje bokov. Ples bachate se je razvil ob bachata glasbi, v kateri najdemo značilno kitare ter tekste z ljubezensko tematiko. Plesni koraki so precej preprosti, tem pa nato dodajamo različne figure in lep styling.

 

Bachata izboljšuje kontakt med plesalcema, izboljšuje gibčnost celega telesa, koordinacijo gibov in ravnotežje. Zaradi bližine nasprotnega spola tudi znižuje stres in povečuje čutnost. Pridružite se tečaju bachate, če želite osvojiti zapeljive, čutne gibe ob plesalcu ali plesalki.

 
Začetni tečaj - na začetnem tečaju se bomo bachate lotili popolnoma od začetka. Spoznali se bomo z osnovnimi koraki in obrati samostojno in v paru. Tekom tečaja bomo utrjevali osnovne korake ter dodajali nove korake in jih sestavljali v uporabne kombinacije. Tečaj je primeren za vse, ki vam je bachata nova, in za tiste, ki ste se z njo morda že srečali na plesišču, pa si želite spoznati pravilne izvedbe.

Napredno-zaečtni tečaj - primeren za vse, ki vam osnove bachate ne predstavljajo več težav in si želite več. Počasi se bomo oddaljevali od osnovnih korakov ter dodajali naprednejše korake in njihove variacije, poleg tega pa se bomo posvetili tudi gibanju telesa. Spoznavali bomo pravilno vodenje, styling in muzikalnost. Dotaknili se bomo različnih stilov bachate (moderna, sensual, dominicana) in njihovih značilnosti.

Nadaljevalni tečaj - Učili se bomo naprednejših kombinacij, gibanja telesa, vodenja/sledenja in stylinga, da vam na plesišču ne bo več zmanjkalo idej. Na tej stopnji nadgrajujemo, kar smo se naučili pri prejšnji stopnji, zato se pričakuje, da ste pred tem stopnjo Nadaljevalni 1 obiskovali vsaj dva meseca.

          

Tečaj bachate v Bubi


Sensual Bachata


Urnik in prijava na tečaj

Prijava na tečaj je obvezna, oddate jo lahko na e-mail info@buba.si, preko prijavnice spodaj ali preko telefona 031 250 250. Pridružujemo si pravico spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe! Za študente in upokojence imamo posebne popuste ob plačilu z gotovino!

Redni tečaji 2014/2015

 

BACHATA
Stopnja DAN Ura 1. vaja Učitelj št. vaj Cena (EUR) Prijava Opomba
Nadaljevalni TRICKS&DIPS ČET 19:00 7.5.2015 Dejan & Manica 1 7 Prijavi se  
Nadaljevalni FW&PW ČET 19:00 14.5.2015 Dejan & Manica 1 7 Prijavi se  

Pri rednih plesnih tečajih lahko izbirate med mesečno karto (4 zaporedne vaje) ali dvomesečno karto (8 zaporednih vaj). Vsak sklop štirih vaj tečaja (štiri tedne) se načeloma nadaljuje v istem terminu, z istim učiteljem in isto skupino, torej avtomatično v istem terminu napredujete v višjo stopnjo po določenem številu sklopov vaj. Nadaljevanje tečaja je odvisno od zadostnega števila prijav, zato si v nasprotnem primeru pridržujemo pravico do spremembe termina ali ukinitve tečaja.


Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON - PET: 16h - 21h
NED: 19h - 21h

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?