Intenzivni plesni tečaji in poletne vadbe


- Posamezen plesni tečaj obsega 4 vaje, ki se zvrstijo štiri dni zapored - vsak dan od ponedeljka do četrtka. Tečaj poteka vsak dan ob isti uri, ki je navedena na spodnjih razpredelnicah. Intenzivni plesni tečaji so enaki rednim, vendar so zgoščeni v en teden, da lahko plesno znanje osvojite veliko hitreje.
- Na intenzivni tečaj ali poletne vadbe se lahko prijavite preko spletne prijavnice - s klikom na skrajno desni strani spodnjih razpredelnic.
- Če z gotovino vplačate tečaj/vadbo vsaj 5 DNI pred začetkom izbranega termina, vam nudimo MEGA POLETNI POPUST!

Urnik vadb

VADBA
POTEKA VSAK/O
URA Prijava
ZUMBA PONEDELJEK in ČETRTEK 19:00 Prijavi se!
BODYROCK TOREK 19:00 Prijavi se!
AEROBIKA TNZR SREDA 19:00 Prijavi se!
PILATES PONEDELJEK IN ČETRTEK 19:30 Prijavi se!
JOGA TOREK 19:30 Prijavi se!
Vadbe potekajo v primeru zadostnega števila prijav in sicer od 16.6. do 31.7. ter od 11.8. do 28.8.2014. S karto za POLETNE VADBE lahko obiskujete vse vadbe v vseh terminih do 28.8.2014.

Urnik plesni tečajev 

 

10. termin:    PONEDELJEK, 25. AVGUST - ČETRTEK, 28. AVGUST 2014

 Ura
Tečaj / vadba
Tečaj / vadbo vodi
Prijava
19.00 - 20.00 Brazilski Zouk - začetni  Boris & Maša Prijavi se!
20.00 - 21.00 Salsa 2 Aleš & Katja Prijavi se!
20.00 - 21.00 Kizomba SPECIAL Matej & Barbara Prijavi se!
20.30 - 21.30 Ladies Salsa - začetni Martina Prijavi se!
21.00 - 22.00 Salsa SPECIAL - Styling and Shines #2 (+5 mes.) Gian & Masha* Prijavi se!
21.00 - 22.00 Družabni A   Prijavi se!

 

11. termin:    PONEDELJEK, 1. SEPTEMBER - ČETRTEK, 4. SEPTEMBER 2014

 Ura
Tečaj / vadba
Tečaj / vadbo vodi
Prijava
21.00 - 22.00 Kizomba - začetni
 Matej & Barbara Prijavi se!
21.00 - 22.30 Družabni B   Prijavi se!
 

* Tečaj s priznanima učiteljema iz Nove Zelandije, primeren za tečajnike višjih stopenj (plešete vsaj določeno število mesecev), poteka tudi v angleščini.


Pridržujemo si pravico do spremembe urnikov in cen. PRIJAVE NA VADBE IN TEČAJE SO OBVEZNE!


Cenik


Naziv storitve Obdobje Redna cena (EUR) Ob predplačilu (EUR)*
Izdelava članske kartice
- 5 5
Članarina do 4.9.2014 - 5 BREZPLAČNO!
MINI PASS**
1 plesni tečaj (4 vaje) 35  30
MAXI PASS**
2 plesna tečaja (8 vaj) 60  50
SALSA SPECIAL**** 1 plesni tečaj (4 vaje) 45  35
Vadbe***
4 obiski 35  28
Vadbe*** 8 obiskov 50  40
Vadbe*** 16 obiskov 80  64
Vadbe***
1 obisk 9  9
* Cene veljajo ob predplačilu z gotovino vsaj 5 DNI pred začetkom vplačanega tečaja. Ob predplačilu ne veljajo ostali popusti!
** Ob nakupu morate izbrati želeni plesni tečaj. Vračila vplačanih tečajev niso možna, omogočamo koriščenje na drugih terminih.
*** Karte za vadbe so enotne - obiske lahko koristite na vadbah Zumbe, pilatesa, TNZR ali Bodyrocka. Veljajo do 29.8.!
**** SALSA SPECIAL karta velja za 4 zaporedne vaje tečaja salse na nadaljevalni stopnji, ki ga vodita učitelja Giancarlo in Masha iz Nove Zelandije. Poteka v angleščini.
V cene je že vključen 20% DDV.

Opis tečajev


ZAČETNI TEČAJI SALSE
 • Salsa 1: tečaj je namenjen popolnim začetnikom, ki se s salso še nikoli niste srečali.
 • Salsa 2: za salserje, ki ste že opravili začetni tečaj salse 1 oziroma plešete salso že vsaj 1 mesec.
 • Salsa 2/3: za salserje, ki ste že opravili začetni tečaj salse 2 oziroma plešete salso že vsaj 3 do 4 mesece. Tečaja 2/3 morate obiskovati vsaj 2x ali 3x, torej 2 ali 3 tedne zaporedoma, da bi napredovali v 3. stopnjo.
 • Salsa 3: za salserje, ki ste vsaj 2x ali 3x obiskali začetni tečaj salse 2/3 oziroma plešete salso že vsaj pol leta.
SALSA SPECIAL: tečaji salse na višjih stopnjah, ki jih vodita priznana mednarodna učitelja Giancarlo in Masha iz Nove Zelandije. Sta aktualna svetovna vice prvaka v salsi, poučevala in nastopala sta že praktično po celem svetu. Tečaj poteka tudi v angleščini.
 • Salsa Building Blocks: razumevanje "gradnikov" linijske salse je najbolj pomemben del, saj s tem poenostavite proces učenja figur ter lažje razumete in osvojite footwork (plesne solo korake) in partnerwork (plesne figure v paru). Vse, kar se boste naučili na višjih stopnjah, se bo vedno nanašalo na začetne korake oz. "gradnike" salse. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 3 mesece.
 • Salsa fundamentals ali osnove: ta tečaj bo pokril osnove, ki so pomembne za plesalce na srednji stopnji. Z Giancarlom in Masho boste raziskali kaj se pričakuje od vas na tej stopnji, pri osnovnem footworku in partnerworku. Kaj bi moral poznati vsak plesalec/plesalka na srednji stopnji znanja, če to dobro razume in če zna tudi pravilno in lepo izvesti. Tečaj bo baziral tudi na  "gradnikih" iz tečaja Building Blocks. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 3 mesece.
 • Salsa Exploring PW: z Giancarlom in Masho boste raziskovali, kako razširiti repertorar znanja na srednji stopnji in postali bolj kreativni v samih osnovnih korakih in footworku. Tečaj bo baziral na preteklih dveh tečajih (Building blocks in Fundamentals). Primerno za tečajnike, ki plešete vsajj 3 mesece.
 • Salsa PW: na tečaju boste spoznali zanimive kombinacije v paru in jih izpolnili do perfekcije. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 5 mesecev.
 • Salsa - Are you advanced dancer? Spoznali boste mejo, ki loči plesalce srednje in napredne stopnje. Kaj pravzaprav pomeni biti "advanced dancer" oziroma napreden plesalec / plesalka? Je to koliko obratov (spinov) lahko narediš? Kako hitro lahko izvajaš solo footwork? Pravzaprav ni povezano s tem.... Naprednega plesalca / plesalko naredi razumevanje, izvedba in izkušnje vseh tem na preteklih tečajih. Na tem tečaju boste z Giancarlom in Masho spoznali kaj se smatra za "napredno" stopnjo salse. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 9 mesecev.
 • Salsa Styling and Shines # 1: Prvi sklop tečaja, kjer se bosta z Giancarlom in Masho posvečali tehniki obratov ter stylinga, s katerim boste vaše figure izpopolnili na način, da boste na plesišču videti fenomenalno. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 5 mesecev.
 • Salsa Styling and Shines # 2: Drugi sklop tečaja, kjer se bosta z Giancarlom in Masho posvečali tehniki obratov ter stylinga, s katerim boste vaše figure izpopolnili na način, da boste na plesišču videti fenomenalno. Primerno za tečajnike, ki plešete vsaj 5 mesecev.
STOPNJE Salsa SPECIAL TEČAJEV:
+3 mes:
salso plešete vsaj 3 mesece oz. ste opravili vsaj 12 plesnih vaj.
+5 mes:
salso plešete vsaj 5 mesecev oz. ste opravili vsaj 20 plesnih vaj.
+9 mes:
salso plešete vsaj 9 mesecev oz. ste opravili vsaj 36 plesnih vaj.

SALSA NY STIL (Salsa on2)
: izraz označuje poseben stil salse, ki se je razvil v New Yorku. Plesalcem omogoča odlično zlitje z ritmom glasbe, saj osnovni korak temelji na osnovnem vzorcu, ki ga v salsi igrajo konge. Salsa on2 je izziv za tiste, ki že obvladate osnovne korake salse on1 in bi želeli poglobiti razumevanje salsa glasbe, ritma in gibanja ter najti nov način izražanja in povezave s plesnim partnerjem/partnerico.

Vse tečaje salse on2 vodi David Vehovec, ki se sredi junija vrača iz New Yorka, kjer se je 8 mesecev intenzivni plesno izpopolnjeval na Broadway Dance Centru (kjer je tudi diplomiral) ter pri največjih mojstrih salse on2, kot sta Eddie Torres in Frankie Martinez.
 • FW ali Footwork - Tečaj, na katerem boste osvajali različne solo korake. Ne le, da se boste naučili simpatičnih kombinacij, ki jih boste lahko uporabili na plesišču, ampak boste ob tem tudi razvijali smisel za ritem, koordinacijo, hitrost, gibanje telesa in druge veščine, ki vam bodo pomagale zablesteti v paru.
 • PW ali Partnerwork - Tečaj se bo osredotočal na kombinacije v paru. Plesalci se boste učili izvesti nove zanimive figure, plesalke pa se boste osredotočale na sledenje. Delali boste tudi na povezavi znotraj para in na drobnih trikih, ki bodo vaš ples dvignili na novo raven.
 • Spins & Turns - Tečaj bo posvečen osvajanju in izpopolnjevanju tehnike obratov. Najprej se boste obratom posvetili solo, kasneje pa boste v paru raziskovali pripravo za obrate in njihovo izvedbo tako za plesalke kot za plesalce. Poseben poudarek bo veljal času oziroma "timingu" za pravilno izvedbo obratov v stilu salse on2.
 • Styling L&M (ladies & men) - Na tečaju boste osvajali preproste figure, ki pa jih boste nadgradili oziroma izpopolnili na način, da bodo videti še posebej privlačne. Naučili se boste malih trikov, ki bodo videz plesa tako plesalk kot tudi plesalcev dvignili na novo raven.
OPISI STOPENJ SALSE NY:
Basic - Osnovna stopnja. Primerna za vse, ki se s salso on2 srečujete prvič, pa tudi za tiste, ki bi želeli spoznati, obnoviti ali dokončno razjasniti osnovne zakonitosti tega stila. Na tej stopnji bodo postavljeni temelji za bliskovit nadaljnji napredek.
INT ali Intermediate - Srednja stopnja. Nadgradnja solo korakov in kombinacij v paru, razvoj tehnike, nadaljnje raziskovanje NY stila.
ADV ali Advanced - Napredna stopnja. Izziv za tiste, ki imate osnove salse on2 v malem prstu. Zahtevni koraki in kombinacije v paru, tehnika, gibanje telesa, triki vodenja in sledenja, poglabljanje v glasbo in njeno interpretacijo.

PACHANGA (začetni):
Pachanga je zabaven in poskočen ples ob salsa glasbi z značilnimi zvoki violin in flavte. Pozibavajoče se gibanje je trenutno hit na salsa kongresih in plesiščih po vsem svetu. Tečaj se izvaja solo, zanj potrebujete le znanje osnovnega koraka salse.

CHA CHA (začetni): Gre za zabaven ples, ki se redno pojavlja na salsa žurih in ne sme manjkati v plesnem repertoarju salserjev in salserk. Primeren je tudi za začetnike.

LADIES SALSA: salsa koraki, rezervirani samo za punce.
 • Ladies salsa - začetni: tečaj je primeren za začetnice, ki se še nikoli niste srečale s salso.
 • Ladies salsa - nadaljevalni: tečaj je primeren za salsere, ki dobro poznate vse osnovne salsa korake oz. plešete ladies salso ali salso v paru, ter si želite novih, zanimivih kombinacij, ki bodo popestrile vaš solo ples.
 • Ladies salsa - latino mix: spoznajte se z različnimi plesnimi ritmi - bachata, merengue, salsa in cha cha. Osvojite osnovne korake štirih plesov, s poudarkom na ritmični interpretaciji, značilnemu gibanju telesa in eleganci. Tečaj je primeren tudi za začetnice.
 • Salsera with Style:: Tečaj je namenjen plesalkam, ki že nekaj časa plešete salso v paru in bi želele polepšati svoj videz med plesom.vsak dan bo rezerviran za posamezno tematiko: gibanje telesa, rotacije in spini "shines" in gibanje rok.

KIZOMBA
: kizomba je čutna afriška glasba in ples v paru, ki izvira iz Angole. Za ples je značilna bližina med plesalcema v zgornjem delu telesa, zato ga pogosto opisujejo kot afriški tango.
 • Kizomba - začetni:  tečaj je primeren za vse, ki vas zanima kizomba in se z njo še nikoli niste srečali. Vzeli si bomo čas za detajle in zagotovili trdne temelje za hitro napredovanje. Plesno predznanje ni potrebno, prijava možna brez soplesalca oz. soplesalke.
 • Kizomba - nadaljevalni: primeren za vse po opravljenem začetnem tečaju (vsaj 4 vaje). Skozi zanimive kombinacije bomo postopoma spoznavali najpomembnejše elemente kizombe s poudarkom na pravilnem vodenju in sledenju. Prijava možna brez soplesalca oz. soplesalke.
 • Kizomba Special: Kizomba special je "all-inclusive" intenzivni tečaj za vse, ki kizombo plešete že vsaj nekaj mesecev. V 4 tematskih urah se bomo posvetili naravnemu gibanju v kizombi, utrdili ključne zakonitosti vodenja in sledenja, vse skupaj pa prilagodili glasbi. Spoznali se bomo tudi s sembo in tarraxinho.
  1. vaja: Komunikacija v kizombi
  2. vaja: Glasba je vse (Kako glasba narekuje ples?)
  3. vaja: Semba (kot pravi Tó Costa: “It’s all the fun you miss in kizomba”)
  4. vaja: Tarraxinha (kot pravi Paulo Cruz: “Don’t rush”)
  Prijava možna brez soplesalca oz. soplesalke.
BACHATA: je zapeljiv in romantičen ples v paru iz Dominikanske republike. Je izredno čustven ples, kjer je opazno predvsem izrazito gibanje bokov. Plesni koraki so precej preprosti, tem pa nato dodajamo različne figure in lep styling.
 • Bachata - začetni: primeren za tiste, ki se z bachato še nikoli niste srečali oziroma želite ponoviti osnovne korake. Plesno predznanje ni potrebno, prijava možna brez soplesalca oz. soplesalke.
 • Bachata - nadaljevalni: primeren za vse po opravljenem začetnem tečaju (vsaj 4 vaje) oz. če obvladate osnovno gibanje pri bachati, vas ni strah telesne bližine in si želite nove, zahtevnejše figure, s katerimi boste na plesišču izgledali fenomenalno.
BRAZILSKI ZOUK: je ples v paru, ki se je razvil v Braziliji iz zelo poznane lambade. V zadnjem času je osvojil srca mnogih ljudi po celem svetu in so ga poimenovali "ples ljubezni". Ples poudarja mehkobo in "lebdeč" občutek plesalcev.
 • Brazilski Zouk - začetni: primeren za tiste, ki se z brazilskim zoukom še nikoli niste srečali. Plesno predznanje ni potrebno, prijava možna brez soplesalca oz. soplesalke.
 • Brazilski Zouk - nadaljevalni: primeren za vse po opravljenem začetnem tečaju (vsaj 4 vaje).
TEASE DANCE: tečaj zapeljivega plesa, rezerviran samo za ženske. Naučile se boste drznosti, sproščenosti in erotičnih plesnih gibov, o katerih ste do sedaj samo razmišljale. Plesno predznanje ni potrebno.

REGGAETON: je glasba in energičen ples v latino ritmih s primesmi hip hopa. Pri plesu je opazna gibčnost in predvsem izolacija delov telesa, še posebaj zgornjega (prsa, ramena) in spodnjega (boki, zadnjica) - tako imenovano "šejkanje"! Plesno predznanje ni potrebno.

JAZZ & CABARET:  tečaj je namenjen vsem, ki radi plešete, pri plesu uživate in se radi izrazite. Na klasu boste spoznali prvine jazza in kabareta. Plesno predznanje ni potrebno.

DRUŽABNI PLES (sklop A): z 90-minutnim tečajem boste osvojili plesne korake angleškega valčka, sambe, foxtrota in rumbe. Prijava na tečaj možna le v paru.

DRUŽABNI PLES (sklop B): z 90-minutnim tečajem boste osvojili plesne korake cha-cha, dunajskega valčka, techno-swinga in jive-a. Prijava na tečaj možna le v paru.

*************************************************************
Pridržujemo si pravico do spremembe urnikov in cen. PRIJAVE NA VADBE IN TEČAJE SO OBVEZNE!

Po izteku poletnih intenzivnih tečajev sledi Bubin teden odprtih vrat (od 1. do 5. septembra 2014), ko boste lahko izkoristili tudi 20% gotovinski popust na vse karte! Urnik za Bubin teden odprtih vrat bo objavljen konec avgusta 2014. Redni tedenski plesni tečaji in skupinske vadbe se pričnejo ponovno 8. septembra 2014.


URNIK INTENZIVNIH TEČAJEV IN VADB (2014)

CENIK INTENZIVNIH TEČAJEV IN VADB (2014)

Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON - PET: 16h - 21h
NED: 19h - 21h

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?