zaprto
ZAPRTO od maja 2017

Hvala za zaupanje,
Maša & Domen & Špela

 

zaprto
ZAPRTO od maja 2017

Hvala za zaupanje,
Maša & Domen & Špela

 

Kizomba

Kizomba je čutna afriška glasba in ples v paru, ki izvira iz Angole. Za ples je značilna bližina med plesalcema v zgornjem delu telesa, zato ga pogosto opisujejo kot afriški tango. Bistvo kizombe je v poveznosti med plesalcema ter interpretaciji glasbe skozi usklajeno gibanje v paru, mnogo manj v različnih trikih in figurah.

Osnova glasbe je zouk iz francoskih Karibov, ki je v začetku 80. let prejšnjega stoletja prek glasbenih gostovanj postal zelo popularen tudi v Angoli. Kizomba je nastala z zlitjem zouka in njihovimi tradicionalnimi ritmi. V zadnjih letih, mlajše generacije glasbenikov rade dodajo tudi pridih sodobnejše r&b glasbe.

Kizomba je na Portugalskem prisotna že vsaj 15 let, v afriških skupnostih seveda še dlje. V zadnjih letih pa pravi razcvet doživlja tudi drugod po Evropi, seveda tudi v naši plesni šoli v Ljubljani. Postala je stalnica na festivalih, v plesnih šolah in klubih. Ob tem se je nemogoče izogniti vplivom drugih plesov, zato boste na plesišču videli marsikaj zanimivega, od figur iz argentinskega tanga, do salse in drugih, celo hip hopa.

Ker je kizomba postala tako priljubljena, organiziramo tudi redne KIZOMBA VEČERE.

 

 

Urnik in prijava na tečaj

Prijava na tečaj je obvezna, oddate jo lahko na e-mail info@buba.si, preko prijavnice spodaj ali preko telefona 031 250 250. Pridružujemo si pravico spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe! Za študente in upokojence imamo posebne popuste ob plačilu z gotovino!

          
Kizomba - priljubljena kizomba inštruktorja Felicien in Isabelle iz Francije


Kizomba tečaj - Ladies Styling (ginga) z učiteljicama Majo in Ano


Redni tečaji

 

Opisi delavnic

LEAD & FOLLOW - Se sprašuješ kako komunicirati brez besed? Naučili se bomo, kako uspešno voditi plesalko in kako lahko postaneš najljubša plesalka vsakega plesalca ;) Plešeš že vsaj 2 meseca.

FUNKY MOVES - Popestrite svoj nabor korakov in se na plesišču še bolj zabavaj! Funky, fresh and fun – all in one! Plešeš že vsaj 6 mesecev.

GINGA - Začini svoje gibanje in se nauči uporabljati telo od glave do pet. Samo za ženske! Plešeš že vsaj 2 meseca.

TARRAXINHA - Glasba se upočasni in ti ne veš kaj bi? Pridi in spoznaj, kako, kje in zakaj ;) Plešeš že vsaj 4 mesece.

MUSICALITY - Upočasnitev, pohitritev, poudarek, break, pavza, sprememba ritma … pridi in se nauči uporabiti vse to tudi v svojem plesu. Plešeš že vsaj 6 mesecev.

KIZOMBA FUSION - Kizomba se v zadnjih letih spreminja pod vplivi in s primesmi različnih plesov in s tem nastajajo novi stili. Naredili tečaju bomo zanimivo fusion kombinacijo. Plešeš vsaj 6 mesecev.


Opisi tečajev

1. stopnja / začetni  – Primeren za vse, ki vas zanima kizomba in se z njo še nikoli niste srečali. Vzeli si bomo čas za detajle in zagotovili trdne temelje za hitro napredovanje. Plesno predznanje ni potrebno. Obsega 8 vaj (2 meseca).

2. stopnja / napredni – Primeren za vse po opravljenem začetnem tečaju (vsaj 8 vaj). Skozi zanimive kombinacije bomo postopoma spoznavali najpomembnejše elemente kizombe s poudarkom na pravilnem vodenju in sledenju. Obsega 12 vaj (3 mesece).

3. stopnja / nadaljevalni - Spoznavali bomo kompleksnejše kombinacije s poudarkom na soodvisnosti v paru in vplivu glasbe na sam ples. Tečaj primeren za vse, ki imate osnovne principe vodenja in sledenja že v malem prstu oz. plešete vsaj 5 mesecev. Obsega 16 vaj (4 mesece).

4. stopnja / izpopolnjevalni - Za vse po opravljeni nadaljevalni 3. stopnji oziroma vsaj eno sezono rednih tečajev in preplesavanj. Ne glede na stopnjo znanja soplesalke/soplesalca težav z vodenjem/sledenjem ni več, prepoznate tudi različne zvrsti kizomba glasbe, ki ji skušate ustrezno prilagoditi svoj ples. Zelo natančni bomo v spoznavanju zahtevnejših kombinacij, dinamiko plesanja pa bomo prilagajali vsej globini, ki jo glasba ponuja. Tečaju se lahko pridružite le po posvetu z učiteljema.
Kizomba Special: Kizomba special je "all-inclusive" intenzivni tečaj za vse, ki kizombo plešete že vsaj nekaj mesecev. V 4 tematskih urah se bomo posvetili naravnemu gibanju v kizombi, utrdili ključne zakonitosti vodenja in sledenja, vse skupaj pa prilagodili glasbi. Spoznali se bomo tudi tarraxinho in kakšen nov plesni trik.
1. vaja: Komunikacija v kizombi - umetnost vodenja in sledenja
2. vaja: Musicality - kako glasba narekuje ples?
3. vaja: Tarraxinha - bistvo je pravzaprav očem skrito.
4. vaja: Fresh tricks - kako na plesišču zgledati fenomenalno, ne da se (jo/ga) poškodujem :)
Ladies Styling (Ginga) - Naučile se boste usklajenega premikanja telesa in bokov v ritmih kizomba glasbe. Ginga je nasprotje dolgočasja, saj vam bo pridobljeno znanja pomagalo še dodatno izboljšati in začiniti vaš ples.


Redni tečaji kizombe trajajo enkrat na teden po 60 minut.

 

 

 BUBA center

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

od maja 2017 dalje ZAPRTO!
 
     

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?