Trebušni ples


Trebušni ples, ples vzhoda ali orientalski ples je ples ženske duše, njene energije in njenega telesa. To je obredni ples, ki so ga ženske plesale ženskam, ko so mlado dekle pripravljale na vstop v zakonski stan. Poleg tega je ples zaradi specifičnih gibov bokov in posebnega dihanja nekoč služil kot predpriprava na porod.
Ta ples je primeren za vse ženske, ki bi rade stopile v stik z orientalsko kultur in s svojim telesom, z zapeljivimi gibi prebudile žensko v sebi ali očarale publiko.

Razlaga stopenj

Začetni 1 (uvajalni tečaj)
Pri trebušnem plesu je pomembno dobro izhodiščno postavljeno telo plesalke. Naučile se boste osnovne postavitve telesa, osnovnih izolacij prsnega dela in medenice, gibanja rok in nog.

Začetni 2
V začetnem 2 tečaju se boste naučile različnih značilnih gibanj po prostoru in novih elementov. Naučile se boste tudi kratko koreografijo, ki bo sestavljena iz učne snovi.

Nadaljevalni
V nadaljevalnem tečaju boste nadgrajevale že pridobljeno znanje, učile se boste kompleksnejših, bolj zahtevnih elementov. Še več poudarka bo na izgrajevanju lepega, močnega plesalkinega telesa in povezovanje elementov.
        
Tečaj poteka enkrat na teden po 55 minut.
Tečaje trebušnega plesa vodi Vita Kontič.


Urnik in prijava na tečaj

Prijava na tečaj je obvezna in jo lahko oddate na e-mail info@buba.si, preko prijavnice spodaj ali preko telefona 031 250 250. Pridružujemo si pravico spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe! Redni plesni tečaji 2013-2014

Vaje rednih tečajev potekajo 1x tedensko od 9. septembra 2013 dalje, ob uri navedeni v urniku.

Tečaj DAN Ura 1. vaja Učitelj št. vaj Cena (EUR) Prijava Opomba
TREBUŠNI PLES- začetni 3
PON 18:00 19.5.2014 Vita 4
35
Prijava  


Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON in ČET:  10h - 21h
TOR in SRE: 15h - 21h
PET: 15h - 20h

NED: 18h - 21h
sobota in prazniki zaprto!

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?