Trebušni ples


Trebušni ples, ples vzhoda ali orientalski ples je ples ženske duše, njene energije in njenega telesa. To je obredni ples, ki so ga ženske plesale ženskam, ko so mlado dekle pripravljale na vstop v zakonski stan. Poleg tega je ples zaradi specifičnih gibov bokov in posebnega dihanja nekoč služil kot predpriprava na porod.
Ta ples je primeren za vse ženske, ki bi rade stopile v stik z orientalsko kultur in s svojim telesom, z zapeljivimi gibi prebudile žensko v sebi ali očarale publiko.

Razlaga stopenj

Začetni  (uvajalni tečaj)
Pri trebušnem plesu je pomembno dobro izhodiščno postavljeno telo plesalke. Naučile se boste osnovne postavitve telesa, osnovnih izolacij prsnega dela in medenice, gibanja rok in nog.

Napredno-začetni
Na tečaju se boste naučile različnih značilnih gibanj po prostoru in novih elementov. Naučile se boste tudi kratko koreografijo, ki bo sestavljena iz učne snovi.

Nadaljevalni
V nadaljevalnem tečaju boste nadgrajevale že pridobljeno znanje, učile se boste kompleksnejših, bolj zahtevnih elementov. Še več poudarka bo na izgrajevanju lepega, močnega plesalkinega telesa in povezovanje elementov.
        
Tečaj poteka enkrat na teden po 55 minut.
Tečaje trebušnega plesa vodi Vita Kontič.


Urnik in prijava na tečaj

Prijava na tečaj je obvezna in jo lahko oddate na e-mail info@buba.si, preko prijavnice spodaj ali preko telefona 031 250 250. Pridružujemo si pravico spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe! 


Redni plesni tečaji 2014/2015


TREBUŠNI PLES
Stopnja DAN Ura 1. vaja Učitelj št. vaj Cena (EUR) Prijava Opomba
ZAČETNI - 2 sklop PON 18:00 18.5.2015 Maja 4 / 8 35 / 60 Prijavi se  
NADALJEVALNI PON 19:00 4.5.2015 Vita 4 / 8 35 Prijavi se  

Pri rednih plesnih tečajih lahko izbirate med mesečno karto (4 zaporedne vaje) ali dvomesečno karto (8 zaporednih vaj). Vsak sklop štirih vaj tečaja (štiri tedne) se načeloma nadaljuje v istem terminu, z istim učiteljem in isto skupino, torej avtomatično v istem terminu napredujete v višjo stopnjo po določenem številu sklopov vaj. Nadaljevanje tečaja je odvisno od zadostnega števila prijav, zato si v nasprotnem primeru pridržujemo pravico do spremembe termina ali ukinitve tečaja.


Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON - PET: 16h - 21h
NED: 19h - 21h

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?