zaprto
ZAPRTO od maja 2017

Hvala za zaupanje,
Maša & Domen & Špela

 

zaprto
ZAPRTO od maja 2017

Hvala za zaupanje,
Maša & Domen & Špela

 

Pilates za nosečnice

 

Pilates je oblika vadbe, ki združuje vadbo prožnosti in moči s sprostitvijo telesa. Vadba je primerna tudi za nosečnice, saj pomaga okrepiti mišice medeničnega dna, pomaga pri vsakdanjem stresu ter s sprostitvenimi tehnikami pripravi nosečnico na porod.

Vadba je namenjena vsem nosečnicam, ne glede na to v katerem obdobju nosečnosti ste. Vadba ni priporočljiva za prvo tromesečje nosečnosti. Primeren je tako za začetnice, kot tudi za predhodno aktivne bodoče mamice. Obvezno pa morate o vadbi obvestiti vašega ginekologa.

Gre za posebej prilagojeno vadbo, s katero vsestransko vplivamo na dobro počutje v nosečnosti. V telesu se dogajajo velike hormonske spremembe, ki spremenijo stabilizacijo telesa, kot posledica pa se pojavi spremenjena telesna drža, bolečine v križu, težave z nadzorovanjem urina in podobno.


Urnik za sezono 2016/2017


 Ura PON TOR SRE ČET
18:00

PILATES NOSEČKE

     PILATES NOSEČKE

Pridružujemo si pravico do spremembe urnika in ukinitve posameznih terminov zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe!

Zakaj izbrati to vadbo?

  • S sistematično pilates vadbo ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo pojav inkontinence ter izboljšamo ravnotežje in koordinacijo.
  • Velika pozornost je namenjena trebušnim mišicam in mišicam medeničnega dna, ki so bistvenega pomena, saj so tudi med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene.
  • Poseben sistem dihanja okrepi globoke trebušne mišice, ki posledično razbremenijo spodnje hrbtne mišice in preventivno delujejo proti poškodbami in bolečinami v križnem delu hrbta. To je še posebej pomembno za mamice, ki velikokrat na dan dvigujejo in nosijo otroke.
  • Večina pilates vaj se izvaja s položajem na »vseh štirih«, ki je optimalen položaj v času nosečnosti in proti koncu nosečnosti omogoča, da se otrok pripravi v pravilno lego za porod.
  • Z vadbo se krepijo tudi roke, da bi nosečnica po porodu lažje dvigovala in nosila dojenčka.
  • S pilates vadbo nosečnica pripomore k izboljšanju tehnike dihanja in splošnega stanja celotnega telesa.
  • Tovrstno vadbo priporočajo tudi različna strokovna in znanstvena združenja po celem svetu.

Termini in trajanje

Pilates za nosečnice poteka ob ponedeljkih in četrtkih ob 18.00h, traja 55 minut. Zaradi zagotavljanja pravilnih gibov vadba poteka v manjši skupini, do maksimalno 8 nosečnic.

** Uvajalni tečaj

Vse nosečke vabimo na uvajalni tečaj za nosečnice, kjer nosečke spoznate osnovne tehnike gibanja in dihanja ter predvsem spoznate še ostale »nasvete in namige« za lajšanje morebitnih težav v nosečnosti. Uvajalni tečaj vodi fizioterapevtka Nataša Kopač, specializirana za varovanje zdravja žensk, predvsem v nosečnosti in po porodu ter za stabilizacijsko vadbo namenjeno hrbtenici in medenici. Tečaj zato priporočamo vsem nosečkam, tudi če že poznate osnove pilatesa.
Uvajalni tečaj za nosečnice pripravimo približno enkrat mesečno oziroma ob zadostnem številu prijav.


Video

Primer vaj za fleksibilnost na pilatesu za nosečnice


Telovadna oprema

Ker je pilates za nosečnice udobna in prijetna vadba, potrebujete le udobno oblačilo in brisačo. Vadimo brez obutve. Blazine in žoge so vam na razpolago v Bubi, zato rekvizitov ni potrebno prinašati s seboj. Po koncu vadbe lahko uporabite tudi tuš.


Urnik in rezervacija mest

Zaradi velikega števila prijavljenih na vaje pilatesa in omejenih kapacitet dvorane, smo v izogib nevšečnostim vpeljali rezervacijo mest za vaje. Rezervacije so obvezne!

Rezervacije na vadbo sprejemamo:
  • v recepciji Bube v času vadbe
  • na gsm: 031/250-250 vsak delovnik od ponedeljka do petka med 10.00 in 19.00 uro
  • na www.buba.si preko interneta. Vaša prijava se bo upoštevala samo v primeru naše potrditve.
Število mest je omejeno!

Če se prijavite in se vadbe ne boste mogli udeležiti, nam to obvezno sporočite na gsm: 031/250-250 ali na info@buba.si do 14.00 istega dneva. Če se ne boste odjavili, bomo šteli, kot da ste na vadbi bili!

Pridružujemo si pravico do spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe!
 
pilates za nosečnice - vaje za fleksibilnost
 
pilates za nosečnice - vaje za mišice medeničnega dna


BUBA center

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

od maja 2017 dalje ZAPRTO!
 
     

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?