Vadbe za starejše


V Bubi smo pripravili tri različne programe za starejše in sicer:
  • PILATES ZA SENIORJE - vadba s specifičnim sistemom dihanja, ki krepi predvsem hrbtne in trebušne mišice, varuje hrbtenico in sklepe.
  • ZUMBA za starejše - enostavni plesni koraki ob latino ritmih in krepitvene vaje za celo tel, povezane v zabavo ob dobri družbi.
________________________________________________________________________________

Urnik vadb za starejše za šolsko leto 2014/2015

Z rednimi  vadbami ponovno začnemo 8. septembra 2014.

 Ura PON TOR SRE ČET
8:00       ZUMBA GOLD
(Luka)
9:00

PILATES SENIOR

(Katarina)

 

PILATES SENIOR

(Katarina)

 

Pridružujemo si pravico do spremembe urnika in ukinitve tečajev zaradi spremenjenih okoliščin ali premajhne udeležbe!
 ______________________________________________________________________________


Pilates za seniorje

Pilates za seniorje je oblika vadbe, ki je posebej zasnovana za tečajnike v zrelih letih. S specifičnim sistemom dihanja, gibanja in močnim poudarkom na kontroli, varuje hrbtenico in sklepe celotnega telesa. Povečuje gibčnost in razvija moč, in na ta način pomaga starejšim pri opravljanju vsakodnevnih dejavnosti. Pilates vadba ublaži bolečine v križu in ohranja dobro fizično pripravljenost.

Kako Pilates pomaga starejšim?
* Krepi hrbtne mišice, ki lahko prevzamejo težo bremena in tako pomagajo preprečevati bolečine v sklepih ter pripomorejo k pravilni telesni drži.
* Krepi mišice medeničnega dna in s tem preprečuje urinsko inkotinenco.
* Krepi trebušne in hrbtne mišice, ki zavarujejo hrbet in križ ob dvigovanju bremen in vseh drugih aktivnostih. Posledično se z redno vadbo manjša ali celo odpravi bolečine v križu.

Ker je Pilates udobna in prijetna vadba, potrebujete le udobno oblačilo in brisačo. Vadimo brez obutve. Blazine in žoge so vam na razpolago v Bubi, zato rekvizitov ni potrebno prinašati s seboj. Po koncu vadbe lahko uporabite tudi tuš.

Pilates za seniorje poteka ob ponedeljkih in sredah ob 9. uri in traja 55 minut.

Spodaj: video- predstavitveni film pilates Senior


________________________________________________________________________________

Zumba Gold - Zumba za starejše

Je ena najnovejših plesnih vadb, zasnovana za starejše, za začetnike ter udeležence s fizičnimi omejitvami (npr. nosečnice). Temelji na Zumba formuli, s prilagojenimi gibi in tempom, ki ji z lahkoto sledijo starejši od 65 let, kot tudi ostali, ki šele začenjajo svojo pot proti zdravemu in fit načinu življenja.
Zumba Gold j je plesna vadba, ki je zelo družabna, čeprav ne potrebujete plesnega partnerja - predvsem pa je zelo, zelo zabavna.

Zumba Gold je popolnoma nov sistem, primeren za vsakogar, za katerokoli starost in katerokoli stopnjo zmožnosti. Je najnovejša plesna vadba, zasnovana za aktivne starejše ljudi, za udeležence z zelo malo rekreacijskimi izkušnjami ter za posameznike s fizičnimi omejitvami, ki uporablja mešanico enostavnih plesnih korakov in krepilnih vaj za celo telo. Plesni koraki so skrbno pripravljeni na način, da jim z lahkoto sledijo vsi, ne glede na starost ali konfekcijsko številko, glasba pa upodablja plesne stile in ritme salse, merengua, tanga, rumbe, cha-cha, flamenka, cumbie in ostale vznemirljive zabavne latinske ritme.

Zumba Gold vam zagotavlja varno in učinkovito vadbo za celo telo, poleg tega pa ohranja ozračje prave zabave, ki je drugačna, zabavna, preprosta in zelo učinkovita. Inštruktorica Jelena ter ostali inštruktorji, ki vodijo Zumba Gold vadbo, imajo za seboj vrsto treningov, s katerimi se naučijo prepoznati fizične spremembe ali nelagodje med vadbo pri vadečih. In sicer z namenom, da vas med vadbo prav nič ne skrbi in se lahko popolnoma prepustite čudovitim ritmom na poti do zdravega načina življenja.

Če se boste udeležili Zumba Gold vadbe, se oblecite v udobna oblačila za šport, s seboj pa vzemite tudi manjšo brisačo, steklenico vode in seveda dobro voljo, ki paše k vsaki zabavi!

Zumba Gold poteka ob četrtkih ob 8. uri in traja 55 minut

Spodaj: video- predstavitveni film Zumba Gold


Prijavnica


 Tip karte št. obiskov Veljavnost Cena (EUR) Prijava
 Senior program 4 30 dni 30  Prijava
 Senior program 8 30 dni 40  Prijava
 Senior program 12 90 dni 70  Prijava
 Senior program 24 90 dni 90  Prijava
Karte so veljavne 30 oz. 90 dni od prvega obiska dalje. Po preteku veljavnosti karte, neizkoriščenih obiskov NI MOGOČE prenašati v novo obdobje.

Urnik in rezervacija mest

Zaradi velikega števila prijavljenih na aerobiko in omejenih kapacitet dvorane, smo v izogib nevšečnostim vpeljali rezervacijo mest za vaje in jih bomo zbirali za teden dni vnaprej.

Rezervacije na vadbo sprejemamo:
  • v recepciji Bube v času vadb,
  • na gsm: 031/250-250 vsak delovnik od ponedeljka do petka med 10.00 in 19.00 uro,
  • na www.buba.si preko interneta. Vaša prijava se bo upoštevala v primeru naše potrditve.

Število mest je omejeno!

Če se prijavite in se vadbe ne boste mogli udeležiti, nam to obvezno sporočite na gsm: 031/250-250 ali na e-mail info@buba.si do 19.00 preteklega dne. Če se ne boste odjavili, bomo šteli, kot da ste na vadbi bili!
 
Zdrav duh v zdravem telesu!
 
Pilates za seniorje
 
Zumba Gold - zumba za starejše


Športno - plesni center Buba

Vodovodna 25, 1000 Ljubljana

 info@buba.si

Bubafon 031 250 250

POLETNI DELOVNI ČAS RECEPCIJE:
PON - ČET: 16h - 21h
PET - NED: zaprto!
3. do 5. avgust: ZAPRTO!

Buba na Facebook-u Bubin video na Youtube-u

Naše spletne strani uporabljajo piškotke za boljše delovanje. Se strinjate z njihovo uporabo?