Fantastičen namaz z dodanimi lešniki na kokosovih piškotih

Odločila sem se, da bom naredila namaz, kjer bodo tudi zmleti lešniki in same naravne in zdrave sestavine. Kupljeni namazi mi niso več tako zelo všeč, kot so mi bili. Poleg tega imam pa precej okrnjeno izbiro, saj večina namazov vsebuje sladkor, ki se ga pa raje izogibam. Če že se raje odločim za stevio ali kakšen naravni sirup.

Kupila sem kakav v prahu, temno čokolado, stevio in koksovo olje. Zaloga z lešniki je bila še dovolj dobra, da jih ni bilo treba kupiti. Ko sem imela vse pripravljeno, pa sem sledila navodilom. Najprej so bili na vrsti lešniki, da jih popražim in zmeljem v mikserju, nato sem stopila temno čokolado in dodala vse sestavine. Ko so bili lešniki dobro zmiksani sem jih dodala v ostalo maso in namaz je bil gotov. Vse kar sem potrebovala še je bilo, da se namaz ohladi. 

Ko sem namaz zaključila, pa sem se odločila, da bom spekla še kokosov piškote. Čudežno sem imela vse sestavine doma tako, da sem lahko kar začela delo. Medtem ko sem čakala na namaz z veliko lešniki, da se ohladi pa sem ravno dobro spekla piškote. Nekaj sem jih namazala tudi z namazom in položila v hladilnik, da se namaz dobro prime na piškote.

Sedaj pa ne vem, ali se mi še, da karkoli kuhati ali pa bo kar to moja večerja. Čeprav bi bilo dobro, da kaj drugega še pojem. Nekaj piškotov sem že pojedla in mislim, da si moram kaj slanega privoščiti, da mi ne bo na koncu slabo od vsega. Sicer so tako piškoti kot namaz zelo zdravi, ampak preveč sladkorja ni nikoli dobro. 

Po tehtnem premisleku sem si res skuhala zelenjavno juho, ker sem želela, da vseeno ne bom preveč sita in si lahko pustim še prostor za svež sladek prigrizek z lešniki, čokolado in kokosom.