Buba.si Domače živali Katero domačo žival imate doma?

Katero domačo žival imate doma?

Pri nas doma smo vedno imeli živali. Tako sem odraščala v hiši in se vsak dan igrala z kužkom ali mucami. Ko sem si enkrat sama ustvarila družino, pa je vse skupaj bilo težje, da bi si privoščili katero žival. Tako sem kar nekaj časa vztrajala, da nismo imeli nobene živali in da so se otroci hodili igrat z živalmi k mojim stršem. Otroci so si neizmerno želeli kužka, sama pa sem se zavedala, kakšna velika obveznost je to, še posebej v današnjem času, ko imamo tako naporne tedne. Ker smo živeli v bloku, sem jima večkrat razložila, da to ni enostavno. 

Moji starši živijo na podeželju in imajo živali zunaj. Mi v bloku si tega nismo mogli privoščiti, ker nihče od nas ni imel toliko časa, da bi vsak dan kužka peljal na sprehod. No, pa je mož poskrbel, da nam ni več dolgčas in domov prinesel muco. Otroci so bili navdušeni in kar hitro smo se pogovorili, kdo bo zanjo skrbel. 

Naša muca sedaj živi pri nas že kar nekaj časa in moram priznati, da smo se vsi zelo navezali nanjo. Tako je povsod, živali težko kupiš, ko pa jo enkrat imaš, pa se nanjo zelo navežeš in jo imaš neizmerno rad. 

Katero domačo žival imate doma?

Domače živali ti dajo tudi toplino in prinesejo veliko veselja v hišo. Če le imate možnost si kupite kakšno muco ali psička, ker se boste navezali nanj. Doma imeti kakšnega psička, ki vas ves srečen pričaka, ko pridete domov je neprecenjivo. Prevsem to, kako srečni so, ko nas vidijo. Lahko nas spravijo v dobro voljo, nas nasmejijo ali pa nam nudijo tolažbo, ko jo potrebujemo. 

Pri nas doma bi imeli veliko živali, če bi jih lahko. Zaenkrat pa naj ostane tako. Ko bo čas, pa bomo imeli sigurno še kakšno novo žival.