Buba.si Viroza Prihaja čas viroz in prehladov

Prihaja čas viroz in prehladov

Že meseca avgusta, ko je na razpolago ogromno domačega sadja, vedno svojim otrok rečem, naj ga pojedo čimveč, ker bodo tako pozimi bolj zdravi, saj bodo jačali imunski sistem. Vsi vemo, da nekaterim virozam ne moremo pobegniti in nas pozimi ulovijo tako ali dručače. Otroci gredo v šolo, kjer je veliko viroz in mi odrasli v službo, kjer je lahko tudi nekaj bolanih. Tako je dobro, da se na te mesece dobro pripravimo in poskrbimo, da je naš imunski sistem čimbolj močan. 

Prihaja čas viroz in prehladov

 

Kako to narediti?

Najpomebnejša je raznovrstna zdrava prehrana in gibanje. Nika ne pozabite, da se otroci morajo gibati in zaplenite jim telefone, da ne bodo pozabili, da bi se gibali. Ko pridejo zimski meseci, pa je potrebno poskrbeti za C vitamin in D vitamin. Mi ta dva vitamina pijemo vsak dan v zimskih mesecih, ker se dobro zavedamo, kaj pomeni, če nimamo dovolj teh dveh vitaminov in da vitamina D v zimskih mesecih ne dobimo dovolj z soncem. 

Pri nas vse vikende preživimo v naravi, pa naj bo sonce, dež ali sneg. Vedno najdemo primerni kraj, da v naravi uživamo in se imamo lepo. Dobro vemo, kako je narava pomembna za naš imunski sistem, nikar se ne zadržujte čez vikend v zaprtih prostorih, pojdite ven in uživajte na svežem zraku. 

Če boste vse to upoštevali, boste viroze in prehlade lažje prebolelli. Naše telo je močno, če skrbimo zanj z gibanjem in zdravo prehrano. Ne pozabite na tople čaje z medom in limono. Še vseeno za zimske dni pri vseh dodatkih najboljši napitek za naše telo.