Buba.si Zaščitne rokavice Zaščitne rokavice pozimi v hribih

Zaščitne rokavice pozimi v hribih

Mene vedno zebe v roke, še, ko zunaj sploh ni tako mrzlo. In potem, ker me zebe, nimam prave prekrvavitve v rokah. To sem opazila že večkrat. Sedaj imam vedno v bundi zaščitne rokavice, ki jih nosim vedno, ko grem samo na sprehod, kaj šele, če sem zunaj več ur, takrat nujno rabim zaščitne rokavice, ker drugače se mi zanohta.

Enkrat sem šla v hribe brez rokavic, ker je bil prekrasni sočni dan. Še tople bunde nisi potreboval, res je bilo lepo hoditi ta dan, še boljše pa bi bilo, če bi jaz imela zraven zaščitne rokavice, ker me je pošteno nazeblo v roke. Ne spomnim se, da bi me kdaj tako močno nazeblo, kot me je takrat, jaz rok nisem in nisem mogla ogreti. Ker me je tako močno zeblo, sem se morala pred vrhom obrniti, ker nisem več vedela, kaj naj naredim. Sedaj so zaščitne rokavice vedno z menoj, skoraj po vseh toplejših jaknah jih imam, tako da slučajno ne pozabim.

Tudi sprehodi psa so zame naporni, ker me vedno zazebe v roke, vedno imam zaščitne rokavice, posebej na tisti roki z katero držim povodec. Še prej, ko nisem nosila zaščitne rokavice, ko sem šla na sprehod z psom brez njih, me je vedno zeblo v roke in sprehod ni bil tako sproščujoč, ko bi lahko bil. Enostavno na zaščitne rokavice nisem pomislila in pač pustila, da me je vedno zeblo v roke in prste. Domov sem po navadi prišla z čisto premraženimi in belimi prsti. Sedaj te napake ne ponovim več, tudi ko je lepo vreme in so temperature že višje in če piha vedno vzamem zaščitne rokavice, ker mi pridejo prav. Moji prsti so tako na toplem in jaz se počutim veliko boljše, kot pa če me v roke zebe.

 Imam občutek, če me zebe v roke, da me zebe povsod in potem se nimam fajn, zato pa so zaščitne rokavice vedno z menoj.