Buba.si Probiotik Moji hčerki je probiotik pomagal pri občutljivem črevesju

Moji hčerki je probiotik pomagal pri občutljivem črevesju

Moja hčerka je imela težave s prebavo že od otroštva. Preizkusili sva razne diete, ki so vsebovale odvzem določenega alergena. Najprej sva krivili laktozo, potem svinjsko meso, potem sadje in tako dalje. Nato sva uvedli probiotik v prehrano. Takoj se rezultat ni pokazal, kmalu pa si je črevesje tako opomoglo, da je lahko jedla običajno hrano. Prej se je namreč dogajalo to, da je imela ves čas lažjo obliko driske, takoj ko je zaužila obrok. Vsa hrana se je nekako neprebavljena takoj sprocesirala skozi črevesje. Poleg tega je imela krče in imela napihnjen trebuh.

Moji hčerki je probiotik pomagal pri občutljivem črevesju

Po prvem tednu, ko je jemala probiotik, se je črevesje toliko umirilo, da ni imela več driske, napihnjenost in krči pa so ostali. Probiotikov je veliko vrst in sva morali kar pošteno raziskovati, kaj ji najbolj ustreza. Vsako telo je različno in lahko različno reagira. Ko je preteklo pol leta, sva končno našli kombinacijo, ki jo lahko vpeljeva v vsakodnevni jedilnik. Veliko je tudi živil, ki delujejo kot probiotik in pomagajo ohranjati ravnovesje v črevesju. Če se le to poruši, sledi tudi slabši imunski sistem in večna utrujenost. Nerodno je tudi to, da če imaš takšne težave s črevsejem in vetrovi, da pogosto ne greš niti v družbo. Tako se je hčerka izogibala raznim zabavam, ravno zaradi težav z vetrovi. Če je imela kakšno prireditev, tisti dan ni hotela nič jesti, da slučajno ne bi prišlo do težav s črevesjem.

Sedaj, ko jemlje probiotik v obliki kapsul in še dodatno gledava na jedilnik, se je stanje bistveno izboljšalo. Lahko se je začela ukvarjati s plesom, ki si je že tako dolgo želela. Prej je bila preveč utrujena in niti ni želela s takšnimi črevesnimi težavami plesat. Vsem, ki imajo težave s črevesjem, naj seveda prej obiščejo zdravnika, pa vendar lahko probiotik zelo pomaga izboljšati črevesno floro.