Buba.si Nevidni zobni aparat Rešitev za lep nasmeh je nevidni zobni aparat

Rešitev za lep nasmeh je nevidni zobni aparat

Zobni aparat je danes nepogrešljivo orodje za poravnavo rasti zobovja ali pa katere druge nepravilnosti na čeljusti. Danes se vse več ljudi srečuje z raznimi nepravilnostmi pri nasmehu. To so lahko krivi zobje oziroma kriva rast zob, ali pa razen zamik pri čeljusti oziroma nepravilen ugriz. To nam lahko zelo zniža samozavest, kar pa ni dobro. Zato imamo na srečo danes na voljo več različnih zobnih aparatov, med katerimi je tudi nevidni zobni aparat. 

Gre za zobni aparat, ki je, kot nam že ime pove, neviden. Narejen je iz trše plastike, katero si namestimo okoli zob. Zelo velika prednost nevidnega zobnega aparata je ta, da je snemalni. To pomeni, da si lahko nevidni zobni aparat med tem ko jemo, ali pa si umivamo zobe, odstranimo. To pa nam nudi, da lahko še vedno jemo katero koli hrano, saj pri drugih zobnih aparatih, ki so stalni, to ni mogoče, ker bi lahko sam zobni aparat poškodovali.

Rešitev za lep nasmeh je nevidni zobni aparat

Tak aparat pa ima poleg tega, da je snemalni, še mnoge druge prednosti. Ena izmed takih je sama estetika. Ker je nevidni zobni aparat narejen iz prozorne plastike, je tako rekoč neviden, tako da drugi sploh ne bodo vedeli, da nosimo zobni aparat. 

Prav tako je nevidni zobni aparat relativno hiter, ko se gre za poravnavo zobovja. Zaradi tega pa ga moramo na vsake dva do tri tedne menjati. To menjavo pa opravimo pri ortodontu, ki nam bo ob vsakem obisku dal nov nevidni zobni aparat, ki se nekoliko bolj prilega našim zobem, oziroma jih pritiska na pravo mesto, da se lahko poravnajo. 

Nevidni zobni aparat bo torej najboljša izbira za vse, ki si želijo polepšati nasmeh in si posledično tako nekoliko povišati samozavest. Ker pa je nevidni zobni aparat neviden, poleg tega pa relativno hitro ravna zobe, ga to naredi enega izmed najboljših odločitev pri izbiri zobnega aparata.