Buba.si Invisalign Pravijo, da Invisalign ni za vse ljudi

Pravijo, da Invisalign ni za vse ljudi

Pravijo, da je Invisalign za tiste, ki so disciplinirani, da bodo takšen zobni aparat dejansko nosili. Ker sama po mnenju drugih ne sodim med najbolj disciplinirane ljudi, so me vse prepričevali, da bi bilo morda dobro, da bi imela klasičnega, ki se ga za čas obe nošenja pritrdi na zobe. Ampak ker mi je bil Invisalign bolj všeč zaradi tega, ker je neviden in se ne vidi, sem vztrajala pri tem, da vseeno izberem tega. 

Pravijo, da Invisalign ni za vse ljudi

Vsi so bili seveda skeptični, kako bo dvaindvajseturna nošnja zobnega aparata in priznam, da tudi sama nisem bila najbolj prepričana o tem, kaj se bo zgodilo. Na začetku priznam, da sem imela težave, ker m je zaradi prilagajanj vse motilo in ker sem vedela, da lahko dam Invisalign kadarkoli sen, sem ga na začetku res zelo veliko dajala ven. Vedela sem pa tudi, da bom morala Invisalign slej ko prej začeti nositi tako kot ga moram, saj mi drugače ne bo pomagal. 

Po enem mesecu je bilo navajanje na zobni aparat že mnogo lažje, saj sem lahko imela večino dni neprestano zobni aparat namaščen. Sem in tja se je še vedno dogajalo, da sem ga morala predčasno odstraniti, saj me je bolela cela čeljust ali pa celo glava, ampak sem bila vseeno vesela, saj sem imela vsaj možnost za to. Če bi imela fiksni zobni aparat te možnosti, ne bi imela in bi morala te bolečine nikakor prenesti, dokler ne bi minile. Kar mi pa vsekakor ne bi bilo najboljše, saj ne vem, kako bil lahko funkcionirala, ker ni bilo najbolj lahko tega prenašati in nisem zmogla.

Sedaj je mimo že skoraj leto dni in moja disciplina je brezhibna. Zobni aparat Invisalign je vedno tam, kjer mora biti več kot dovolj časa. Na dan si vzamem odmor za dve uri in potem ponovno nadaljujem in že vidim, kako mi Invisalign vedno bolj pomaga.