Rabljeno pohištvo smo želeli, da se odpelje

Kupovali smo stanovanje in našli prav lepega, vendar je bilo malo starejše. Po ogledu sva se z ženo usedla, ker nama je bila lokacija, kot tudi stanovanje po kvadraturi všeč, kaj bi naredila in sklenila sva, da bi ga kupila, rabljeno pohištvo pa bi želela, da se odpelje, tako da bi stanovanje kupila čisto prazno, to bi nama odgovarjalo, ker bi si ga kasneje uredil po svoje in tudi menjala prostore.

Poklicala sva kupca in se dogovorila za zadnje srečanje, da se vse dogovorimo. Upala sva, da bo prodajalec zato, da se rabljeno pohištvo pred prodajo izprazni in da zaradi tega tudi ceno malo zniža. Nisva vedela, kaj bo prodajalec  rekel in kar malo sva bila na trnih. Vsak euro nama bo prav prišel in če bi rabljeno pohištvo prodajalec pustil v stanovanju, bi midva imela samo še dodatne stroške, ker bi ga na svoje stroške morala izprazniti.

Imela sva srečo, ker je prodajalec bil kar navezan na to stanovanje in mu ni bilo težko, da bo stanovanje izpraznil on, da bo vso rabljeno pohištvo v bistvu uporabil sam. Ne rečem, da to rabljeno pohištvo ni bilo v redu, saj veste, da so včasih omare, postelje, mize, stole delali veliko bolj kvalitetno kot pa danes. Samo midva sva imela v glavi že svoj stil stanovanja in nikakor ne bi ohranila tega pohištva. Vse smo se dogovorili, ponudil sem se, da ko bo izpraznjeval stanovanje naj me pokliče, da mu lahko pomagam, da se rabljeno pohištvo naloži na tovornjak in tako vse skupaj odpelje. 

Čez dva tedna smo šli v akcijo, poklical me je prodajalec in res prosil za pomoč, skupaj z delavci smo naložili rabljeno pohištvo na tovornjak, res smo delali cel dan, da smo to izpraznili. Ogromno je bilo za izpraznit, a smo uspeli. Sedaj mi je stanovanje še lepše, ker rabljeno pohištvo ni več v njem, lažje vidim, kako si bom uredil posamezne prostore.