Buba.si Komarniki Na jadranju pridejo prav komarniki

Na jadranju pridejo prav komarniki

Še kako pričakujemo poletje, še posebej če radi jadramo. Jadranje nam prinese duševni mir, ljubezen, sprostitev, lepoto, uživanje, prosti čas, energijo, smeh, da nam resnično veliko in ni čudno, da toliko ljudi obožuje jadranje. Vse bi bilo idealno, če bi bili komarniki na oknih. Tako pa se lahko še tako noro, lepe počitnice sprevržejo v nočno moro, če nas ponoči napadajo in pikajo komarji. 

Dobro vemo, da komarniki na jadrnici še niso tako pogosti, vendar pa bi resnično prišli prav. Kako bi bilo lepše spati pri majhnih odprtih oknih, kjer bi bili nameščeni komarniki. Mogoče se vam to zdi čudno in mislite, da komarniki pa res niso potrebni, potem se še kako motite.

Vsaka jadrnica je narejena po svoje in ima svoja okna, nekatera so čisto majhna, nekatera pa imajo malo večja, vendar so okna vedno delana po standardih. Če recimo plujemo po morju, mogoče res ne bomo imeli mrčesa, kaj pa ko priplujemo v pristanišče in se zasidramo za dan dva, tukaj pa je zgodba drugačna, zvečer nam lahko priletijo komarji in tako pokvarijo celo noč, prav zato pa so komarniki še kako za željeni in se vedno več uporabljajo, kajti že tako ste zmatrani od jadranja, potem sigurno ne boste veseli, ko ste mislili, da se boste naspali, pa vam komarji in muhe ne dajo miru. 

Včasih je bilo težje, da so bili komarniki na razpolago v vseh dimenzijah, danes pa je to normalno, čele greste v zato namenjene prodajalne, tako boste lahko kupili različne komarnike, tako po barvah, kot po dimenziji. Ker pa so komarji na jadranju lahko tudi nevarni, pa bi še toliko bolj priporočila, da so komarniki na oknih montirani. Jadranje naj bo užitek tak po dnevi, kot ponoči ko se morate spočiti in naspati, ne pa d vas bo motil en nadležni komar.