Buba.si Morska trava Morska trava je zelo moteča za plavalce v morju

Morska trava je zelo moteča za plavalce v morju

Kaj početi med poletnimi šolskimi počitnicami. Temperature so visoke, krepko čez trideset stopinj Celzija, vlaga v zraku je neznosna in težko se diha. Klime doma delajo neprekinjeno dan in noč.

Nekako bo potrebno zapolniti čas, ne moreš bit skozi doma in čakat večer, ko se vsaj malo ohladi. Za kolesarjenje je prevroče, prenevarno, lahko me doleti srčna kap, sprehodi in pešačenje pa pridejo v poštev samo v zgodnjih jutranjih urah, dokler se tla spet ne segrejejo in v zraku še ni toliko vlage. Edina možna rekreacija v teh vročih dneh je plavanje. Nikoli nisem preveč maral plavanja. Ja, skakanje v vodo iz skakalnic ali z roba bazenov, to ja, samo plavanje pač ne. Pa ne bo druge, če hočem obdržat kondicijo in telesno pripravljenost, ki sem jo nabral do poletja. Bodo v jeseni spet težave, če se preveč polenim. Naredim načrt, plavanje vsaki tretji dan, pozno popoldne, ko sonce ne pripeka več tako močno. Pa še dobro bo delo moji boleči hrbtenici. Poletje bom preživel na obali, tako, da bo mogoče plavanje v morju malo večja motivacija zame, kot pa plavanje v prepolnem bazenu našega kopališča. Prvi dan mojega plavanja. Sedem na kolo, kar v kopalkah, okrog vratu brisača in se odpeljem do mestnega kopališča. Prvi dan bom plaval ob zunanji varovalni mreži, od enega konca kopališča do drugega, da vidim kako bo šlo, mogoče mi bo danes uspelo preplavati dve te dolžine. Upam samo, da v morju ne bo preveč te morske trave ali pa drugih plavajočih morskih bitij, ki tukaj živijo in prežijo na kopalce.

Morska trava je zelo moteča za plavalce v morju

Mislim predvsem na meduze. Ker bom takoj pobral šila in kopita ter adijo plavanje. Ta strah ni bil odveč, ravno to se je zgodilo. Morska voda umazana od te trave, ki jo valovi postrgajo iz morskega dna. Sedim na pomolu, razmišljam. Nič ne bo s plavanjem, bom pa počival to poletje.